薄建筑,厚外墙:高层办公大楼

1 7

薄建筑,厚外墙:高层办公大楼

薄建筑,厚外墙:高层办公大楼

更多精品,关注“

搜建筑

江阴汇富广场

BAU建筑城市设计

一项关于健壮性的设计试验

an exercise in robustness

挑战

challenges

江阴汇富广场坐落于江阴市新的中央商务区,其设计挑战了当时深的楼面板和普通玻璃幕墙在商业办公楼设计中的主导地位。

Situated in Jiangyin’s new CBD, this office tower challenges the dominant office typology of deep floor plates and generic sheer glass curtain wall facades.

薄建筑,厚外墙

thin building, thick facades

汇富广场的楼面板比较狭窄,只有15.5m,从而可实现自然采光和交叉通风。南面、西面和东面的外墙都有宽大的遮阳屏风,以应对江阴夏天暴晒的太阳。南面的阳台可以根据需要从办公室用转换为住宅用。

It has a narrow floor plate of 15.5m to enable natural lighting and cross ventilation. The south, west and east facades have deep screens for passive solar control in Jiangyin’s extreme summer. Balconies to the south enable conversion from office to residential use as the need arises.

挤压型材

extruded section

该项目的截面被构造成一个实用的L型,整个场地以一座裙楼包围,最北端是一座办公楼。这个简单的L型截面从整个场地挤压而出,形成该建筑的形态。在这一形态的基础上,我们加入了厚外墙设计。

The project was conceived as a very pragmatic Lshaped section, with a podium over the entire site and an office slab at the northern edge. This simple section is extruded across the site to become the form of the building. Thick facades are then added to this form.

一个潜能的容器

a container of potential

目前,这一挤压而出的建筑可容纳许多混合型商业项目,垂直塔楼部分则包含了许多办公室。

At the moment the base of this extrusion contains mixed commercial programs. At the moment, the vertical leg of this form contains offices.

项目信息

Project Data

项目情况:

2011年竣工

Project Status: Completed 2011

地点:

中国,江苏省,江阴市

Location: Jiangyin, Jiangsu Province, China

年份:

Year:

业主:

江阴市城镇建设综合开发有限公司

Client: Jiangyin Development Co.,Ltd

建筑面积:

基地面积:1500平方米,建筑面积:65,000平方米

Ctruction Area: site area: 1500m2, floor area: 65,000m2

类型:

办公,商业

Typology: Office, retail

功能项目:

2,000平方米的办公塔楼,1,000平方米的商业裙房,以及地下停车库

Program: 2,000m2 office tower; 1,000m2 commercial podium; basement parking.

BAU项目组成员:

James Brearley,方,张毅,程磊,Olga Mladenovic

BAU Project Team: James Brearley, Fang Qun, Zhang Yi, Chen Lei, Olga Mladenovic

配合设计院:

江阴建筑设计研究院有限公司

Documenting Architect and Engineer: Jiangyin Architecture Design & Research Institute Co., Ltd

摄影师:

舒赫

Photographer: Shu He

▼ 更多精品·点击关注

本资料声明:

1.本文为建筑设计技术分析,仅供欣赏学习。

2.本资料为要约邀请,不视为要约,所有政府、政策信息均来源于官方披露信息,具体以实物、政府主管部门批准文件及买卖双方签订的商品房买卖合同约定为准。如有变化恕不另行通知。

.因编辑需要,文字和片无必然联系,仅供读者参考;

搜建筑·矩阵平台

作品展示、招聘发布、特建材

合作、宣传、投稿

联系:soujianzhu006

推荐一个

专业的地产+建筑平台

每天都有新内容

扫描二维码关注

“搜建筑”(ID:sjz9999)

阅读原文:“BAU建筑设计”更多精品

标签: 无

发表评论 (已有7条评论)

评论列表

    本站网友 大连棒棰岛宾馆
    1 minute ago 发表
    本站网友 goldentime
    0 second ago 发表
    The project was conceived as a very pragmatic Lshaped section
    本站网友 奥特莱斯上海
    3 minutes ago 发表
    Year
    本站网友 北京后现代城
    2 minutes ago 发表
    Jiangyin Development Co.
    本站网友 成龙代言
    19 minutes ago 发表
    1500m2
    本站网友 bree
    19 minutes ago 发表
    It has a narrow floor plate of 15.5m to enable natural lighting and cross ventilation. The south